Сметанне печиво готується швидко і просто. Рецепт настільки легкий, що зробити печиво можна до приходу гостей всього за 30 хвилин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik
Складові:
- Пшеничне борошно – 150 г
- Сметана – 150 гр.
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор-пісок – 1/2 ст. (100 г) (за смаком можна солодощі прибрати)
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Ванільний цукор – 1 пакетик (або екстракт – 1 ч. л.)
Як за 30 хвилин приготувати легке сметанне печиво
У миску викладаємо сметану, додаємо розм’якшене вершкове масло і перетираємо вилочкою.
Всипаємо просіяне борошно, розпушувач, ваніль і замішуємо м’яке тісто.
Загортаємо тісто в харчову плівку і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
З плином часу викладаємо відпочиле тісто на присипану борошном стільницю і розгортаємо його в коржик завтовшки 0,7-0,8 см.
Жовток збовтуємо з ложкою холодної води, змащуємо ним всю поверхню розкачаного тіста і щедро посипаємо цукром.
Потім якоюсь формочкою або фігурним ножем нарізаємо печиво і викладаємо їх на застелений пергаментом деко.
Випікаємо сметанне печиво в духовці при 190 градусах 10-15 хвилин.